Hem » STÖVLAR » FORCE
  • FORCE

FORCE

1 2 3 4 5
(4.5/5) Baserat på 23 betyg.

Beskrivning

GUMMISTÖVEL MED UNIKT HÄLGREPP

Med flera unika egenskaper är Force en gummistövel för extrem användning i skog och vandring.

Gummistöveln är konstruerade med ett unikt hälgrepp som bidrar till förbättrad fixering av foten i stöveln. Bättre fixering innebär mindre risk för skav och obehag vid mera krävande användning över tid. Hälgreppet är konstruerat med en gummiförstärkning runt hela hälen från insidan av hälen över nedre delen av underbenet till utsidan av hälen. Den unika konstruktionen ger ett hälgrepp för bästa möjliga fixering oavsett aktivitet och underlag.
Ett förbättrat hälgrepp ger huvudsakligen två egenskaper i form av extra stabilitet av hälen vid belastning samt minimerar risken för skoskav och obehag, något som ofta uppstår på grund av dåligt fixering av foten/hälen med risk för ökad friktion.

Force har även ett förstärkt tåparti som täcker hela stövelns tåbox. Förstärkningen ger stöveln extra slitstyrka och minimerar risken för läckage orsakat av yttre påverkan. Den grovmönstrade yttersulan är tillverkad av slitstarkt gummi och lämpar sig lika bra för användning på hårda underlag som i skog och mark. Stöveln har en normal läst och är utrustad med en kraftigare rullsula över främre delen av stöveln. Rullsulan hjälper till att avveckla steget och minskar belastningen över framfoten. Rullsulans konstruktion är liknande konstruktionen av en joggingsko och möjliggör en extra stabil gummistövel som är enkel att gå med och ger en upplevelse av att rulla fram i steget.

Gummistövel Force kombinerar två extremt viktiga egenskaper för en stövel som skall klara vandring och hög belastning över längre perioder. Kombinationen av rullsulans över framfoten och hälgreppet över hälen ger en gummistövel med liknade egenskaper som en vanlig Hiking-sko men med 100% garanterad vattentät konstruktion.

Yttersulan i Force kombinerar stötdämpning och stöd för foten med optimal slitstyrka.
Mellansulan är tillverkad av mjukare polyuretan för extra stötdämpning och ett mjukare steg.
medans den grovmönstrade yttersula är tillverkad av extra slitstark gummiblandning som är konstruerad för att ge bra grepp på alla underlag. Grovmönstringen säkerställer ett bra fäste även på normalt hala underlag.

 Finns även med neoprenfoder, modell Ultimate.

360 Fullskärm

Läs mer

Omdöme

Lämna ett omdöme

Sbya
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Specifikationer

  • Finns i storlekarna: 38-46
  • Artikelnr: 672
  • Innermått. Storlek/mm: 38/243 39/249 40/253 41/260 42/272 43/280 44/291 45/296 46/301
  • Material: naturgummi
  • Färg: mellangrön
  • Rek. pris: 1195

360 Bild