Hem » STÖVLAR » FROST THERMAL PLUS
  • FROST THERMAL PLUS
  • FROST THERMAL PLUS

FROST THERMAL PLUS

1 2 3 4 5
(4.3/5) Baserat på 68 betyg.

Beskrivning

Vinterstövel Frost Thermal Plus – extremt lätt isolernade vinterstövel

Frost Thermal Plus vinterstövel är en helgjuten vattentät vinterstövel med en Comfort rating ned till -70°. En helgjuten stövel ger flera fördelar så som extra god följsamhet och extremt låg vikt. Thermal Plus är en optimal fiskestövel vintertid och fungera optimalt för värmeisolering mot både luft och marktemperaturer.

Stövelns värmande funktion kommer ifrån en kombination av materialet EVA, som i sig ger värme i kombination med en isolerande innersocka för extra effektiv isolering tillverkad av en kombination av värmande filt, luftig ull och värmereflekterande aluminium. Kombinationen av de tre materialen ger en isolerande socka som står emot även den mest bistra kylan. Innersockan kan enkelt tas ur stöveln för att torka över natten och är fullt öppningsbar framtill för att underlätta applicering av innerfodret över foten och underbenet.

Mellansulan är även den tillverkad av EVA vilket ger ytterligare isolering från markkyla. EVA materialet bidrar även till öka stötdämpning vilket ger en komfortable mjuk vinterstövel för extrema klimat.

Fördelen med en helgjuten stövel är att den är helt fri från sömmar och limningar som kan brista vid kraftig belastning vilket gör Thermal Plus till en säker stövel för extrem användning. Tack vare den unika gjuttekniken och EVA materialet så har stöveln en extremt låg vikt, med endast 765 gram är det en av våra lättaste stövlar men trots det en av det mest värmeisolerande.

Thermal Plus har en justerbar dragsko högst upp på stöveln för att effektivt sluta tätt runt underbenet vid användning med stor risk för att snö och andra föremål åker ned i stöveln. Dragskon har en självlåsande fixering vilket underlätta justering av tätheten under användning.

Yttersulan av gummi säkerställer ett bra grepp på hala underlag och skon är utrustad med en kraftig ”kick-off” som underlätta avtagning av stöveln utan händer.

 

360 Fullskärm

Läs mer

Omdöme

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Specifikationer

  • Finns i storlekarna: 41-48
  • Artikelnr: 741
  • Innermått. Storlek/mm: 41/263 42/268 43/274 44/283 45/286 46/293 47/301 48/307
  • Material: lätt EVA
  • Övrigt: 765g
  • Färg: Svart
  • Rek. pris: 795

360 Bild