Hem » STÖVLAR » ROSENDAL
 • ROSENDAL
 • ROSENDAL
 • ROSENDAL

ROSENDAL

1 2 3 4 5
(4.8/5) Baserat på 24 betyg.

Beskrivning

Gummistövel Rosendal är en förstklassig gummistövel av högsta kvalitet tillverkad i Europa.

Rosendal är en av de mest avancerade gummistövlarna tillverkad av svenska Avignon.
Med en kombination av optimal funktion och förstklassiga material blir Rosendal snabbt en självklar favorit på foten under jakt och fiske. Stöveln är tillverkad av nog utvalda förstklassiga material så som mjukt följsamt naturgummi, 4mm isolerande neoprengummi samt en extremt slitstark Vibram sula med överlägset grepp.

Rosendals unika naturgummiblandning ger ett extremt mjukt stövelskaft med överlägsen följsamhet vid användning. Stövelskaftet är 43 cm högt och har en vattentät dragkedja placerad på utsidan av stöveln för att underlätta av och påtagning av stöveln. Dragkedjan sträcker sig ned till ca 6 cm från stövelns bottensula vilket gör stöveln helt öppningsbar för att på enklaste sätt kliva i stöveln utan problem. Dragkedjan ger även möjlighet att reglera ben vidden över underbenet för att vid behov få plats med exempelvis byxor i stöveln. Dragkedjan är tillverkat av YKK med en lättglidande och helt vattentät konstruktion.

Rosendal är värmeisolerad med ett 4 mm tjockt neoprenfoder, Neopren är ett värmeisolerande material som håller foten och underbenet behagligt varm vid användning.
Neopren isolerar kroppsvärmen och säkerställer minimal temperaturförlust även vid kallas årstider. Tack vara konstruktionen och materialkombinationen har Rosendal har en Comfort Rating på 10-15 minusgrader vilket säkerställer en förstklassig isolering vid kallare årstider.

Rosendal är även utrustad med en Vibram Sherwoodsula, Vibram är en italiensk erkänd tillverkare av förstklassiga yttersulor och Sherwood modellen bidrar både till ett överlägset grepp vid hala och krävande underlag samtidigt som sulan ger foten extra stöd, stabilitet och kontroll- Vibram Sherwoodsulan fungerar på samma sätt som en vandrarkänga med fokus på ett stabilt och normalt steg.
Sherwoodsulan har huvudsakligen tre funktioner, hälstöd, vridstyvhet och framfotsrulle som gör Rosendahl till en extra lämpad stövel för längre krävande situationer,
- Hälstöd. Rosendal är utrustat med ett extra skålformat hälstöd runt hälbenet vid belastning. Det skålformade hälstödet bidrar effektivt till extra stöd och kontroll av hälen i belastade lägen.
- Vridstyvhet. Fördelen med en vridstyv bottensula märks främst genom att mellan- och framfoten stabiliseras effektivare vid belastning. Effekten av vridstyvhet märks främst vid användning av stöveln på ojämna hala underlag då bottensula i sig stabiliserar foten effektivt och bidrar till ett säkrare grepp.
- Integrerad framfotsrulle hjälper till och underlättar avvecklingen av steget på precis samma sätt som en vandrarkänga. En framfotsrulle är alltid formad för att underlätta avvecklingen av steget med så lite belastning över framfoten som möjligt.

Greppmönstret på Rosendahl är även det speciellt utvecklat med Vibram Sherwood sulan för en kombination av grepp, fäste, stabilitet, broms och stötdämpning i samma sula.

Rosendal är en fodrad gummistövel av världsklass och kombinerar fotriktiga- värmeisolerande och vattentäta egenskaper för en överlägsen upplevelse i skog och mark. Rosendahl är tillverkad med omsorg av de bästa materialen i Europa.

 

360 Fullskärm

Läs mer

Omdöme

Lämna ett omdöme

mPtxh
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Specifikationer

 • Finns i storlekarna: 37-47
 • Artikelnr: 631
 • Innermått. Storlek/mm: 37/244 38/252 39/259 40/265 41/270 42/276 43/285 44/290 45/295 46/301 47/307
 • Material: naturgummi, sula VIBRAM®, innersula fast neopren
 • Färg: olive
 • Rek. pris: 1995

360 Bild

Du kanske också är intresserad av

 • Tar hand om gummit i dina stövlar.
  Art nr. 179