Om oss - Mer än 25 års erfarenhet | Avignon Swedish Footwear

Om oss - det svenska familjeföretaget Avignon

Från Thorell Trading till Avignon
För en bekväm vardag och en aktiv fritid.

Vid 16 års ålder utmanade Mats Thorell idrottsgymnasiet, att anta honom i egenskap av löpare. Utan att tagit ett enda löpsteg. De antog inte utmaningen. Men det gjorde Mats.
På sin 17-årsdag tog han SM-guld i 8000 meter terränglöpning.
Karriären tog fart som representant för Sverige med tävlingar bland eliten, i löpning på 5000 och 10000 meter. Det hann bli många länder världen över, sedan lades skorna på hyllan, efter 8 år med svenska flaggan på bröstet.

Löpningen var en utmaning, nu var det dags att anta nästa.

Efter åren inom idrotten, var steget inte långt till att fortsätta i ett yrke där det rör sig många människor och att komma i mål, med ett avslut i varje försäljning. Varumärken som Saucony, Rehband och Chevalier, är några av de som funnits med som försäljningsuppdrag genom åren.

Det svenska familjeföretaget Avignon, startat av Mats Thorell.
Lätthanterliga lokaler i Uppsala, Avignon fortsätter att växa.

Avignon® tar form

Allt sammantaget gav mersmak. Så vad ligger närmast foten? Strumpan. Där börjar utvecklingen av varumärket avignon®, under företagsnamnet Thorell Trading. Verksamheten startade hemma på tomten, med lager och packning som sköttes i bodar och containrar.

Med känsla för fotens välmående och möjligheter, så började det med strumpor. Här gällde det att hitta en leverantör i Europa som producerade strumpor och sockor i Mulesing-Free Merinoull. Vi fann det och idag produceras alla våra strumpor och sockor på en fabrik med kort leveransväg.

På våra resor för att hitta nya produkter och leverantörer inom olika produktområden, har vi stött på allt från gummistövlar som tar in mer vatten än de håller borta och vattentäta strumpor som blir misstänkt blöta.

Nu har företaget flyttat till mer lätthanterliga lokaler i Uppsala och företaget fortsätter att växa.

Chiruca - handgjorda kängor av bästa kvalitet från Spanien

Att producera kängor i eget varumärke var inte aktuellt, då vi fick kontakt med ”Chiruca”, handgjorda kängor av bästa kvalitet från Spanien. Inte många kängor som är bekväma från dag 1, men det är upplevelsen med de flesta modellerna av kängor från Chiruca. Här fann vi en leverantör som uppfyllde det vi sökte, både kvalitet och närhet för kortare leveransvägar.

Efter kängor kom utvecklingen av stövlar och den resan har sträckt sig över många år och varit både inspirerande och utvecklande. Med både höga berg och djupa dalar, under resans gång, får du nu avignon®-stövlar som mottagit utmärkelser för sin prestanda och bekvämlighet. Stövlar finns för alla säsonger på året.

Vår dynamiska fotbädd ”AirFlow”, är som en airbag under fotvalvet. I varje avstamp fylls en luftkudde under fotvalvet, en dynamisk sula som ger maximalt stöd åt fot, ben och rygg. Upptäck något nytt, byt ut sulan i dina stövlar, kängor eller träningsskor. Glöm inte att ge den några timmar, så att du vänjer dig vid rörelsen under foten i varje steg.

Tillverkning av Avignon i fabrik
Tillverkning av kängor åt Avignon.

Värmeprodukter, samt kläd- och skovård

På stark frammarsch kommer produkter med värmeslingor som ger dig möjligheten att behålla den egna kroppsvärmen, när det blir kylslagna dagar. Vi har idag ett brett sortiment av produkter med värmeslingor som drivs med antingen en Powerbank eller AA-batterier. Allt för att hålla dig varm om händer, fötter och kropp. Sedan det där lilla extra, ett värmande sadelöverdrag till cykeln och en värmedyna för att sitta varmt och skönt. Säkra upplevelsen, med extra värme! Håller dig även gott varm i det dagliga arbetet.

För att skor och kläder ska hålla i många år, behöver du ta hand om dem. Hos oss finns sko- och klädvårdsprodukter från holländska Rapide. Ett varumärke som utvecklats med dessa produkter sedan 1897. Värt att tänka på är att både gummi och läder spricker och torkar ut. Det ena materialet från växtriket och det andra från djurriket, men dess egenskaper är till stor del liknande och behöver hållas rent och smörjas. Inget av materialen mår bra av att utsättas för värme och solsken.

Accessoarer på kul! Hos oss hittar du även de fantastiska go’sockorna med fluff, fluff. Den perfekta sockan att ha i stugan och som passar jättebra till julklappsspelet, för den passar alla. Finns för dam, herr och barn. Sedan har vi favoriten ”flapmössor”, som skyddar öron och nacke, när kylan och blåsten tränger på.

Avignons vision är att leverera produkter för en bekväm vardag och en aktiv fritid. Där kroppsrörelsen, väder och vind, bestämmer vad du behöver. Allt för att hålla dig varm och torr, vilket förgyller dagen och upplevelsen.

Du hittar våra produkter hos återförsäljare både i fysiskt butik och online. Våra återförsäljare hittar du på vår hemsida, avignon.se

Avignon är ett svenskt familjeföretag, vilket etablerades 1997 av Mats Thorell.