Hem » STÖVLAR » Vinterstövlar » RIDGE MID
  • RIDGE MID
  • RIDGE MID

RIDGE MID

1 2 3 4 5
(4.3/5) Baserat på 57 betyg.

Beskrivning

Vinterstövel Ridge Mid är en avancerad mellanhög vinterstövel för extrema förhållanden vintertid.

Vinterstövel Ridge Mid är en avancerad vinterstövel som möter alla krav som ställs på funktion, värme och komfort även i de mer extremt kalla vinterförhållandena.
Ridge har en Comfort Rating till -60° vilket motsvara extremt kalla förhållanden.

Vinterstövel Ridge är en Neoprenstövel, Neopren är ett värmeisolerande material som effektivt bibehåller fotens värme för en optimal värmande funktion. Ridge är utrustad med en 12,5 mm tjock neoprensocka som bidrar till extremt effektiv värmeisolering. Mot foten till har Ridge även ett extremt luftigt 3D foder som ytterligare tillåter uppvärmde luft att cirkulera runt foten vid användning. 3D fodret är tillverkat av tredimensionellt vävd nylontråd på höjden som tillåter överlägsen cirkulation i materialet och runt foten. Kombinationen av den värmeisolerande neoprensockan och 3D fodret ger helt unika värmande egenskaper som klarar att behålla värmen runt foten även vid extrema förhållande och stillastående användning vintertid.

Vinterstövel Ridge har även utrustats med en stötdämpande innersula tillverkad av memoryfoam, minnesskum. Minnesskummet formar sig effektivt efter foten belastningspunkter och säkerställer ytterligare komfort vid kraftigare belastning. Minnesskummet är ett material med extremt mycket öppna luftceller som tillåter ytterligare cirkulation under foten för att ytterligare bidra till en varmare upplevelse. Ovandelen mot foten är klädd med en luftig ull filt för att ytterligare säkerställa Ridges unika värmande egenskaper.

Mellansulan i Ridge har en helt unik värmeisolerande funktion med ett ingjutet EVA lager under foten för att dels uppnå ett mjukare steg samt att säkerställa effektiv isolering från markkylan vintertid, markkylan är ofta den vanligaste orsaken till nedkylning av foten och en riktigt konstruerad vinterstövel klarar av att effektivt av att isolera och motverka markkyla upp i stöveln.

Ridge har även en slitstark yttersula med ett grovmönstrat greppmönster för ett bra grepp både på vinterunderlag, snö och is samt även för ett bra grepp på hala löv, lera och gräs.
Yttersulan har även den värmeisolerande egenskaper för att i samspel med det integrerade mellanskiktet bidra till extra effektiv isolering mot kylan.
För att underlätta normal gång och belastning har Ridge konstruerats med en extra kraftig framfotsrulle, precis som ett par vandrarkängor. Med tanke på den mera omfattande isolerande konstruktionen i Ridge underlättar framfotsrullen normal gång med i en helisolerad vinterstövel. Framfotsrullen styr och underlättar framförallt avvecklingen av steget vilket ofta upplevs som betydligt förenklat gångmönster.

Vinterstöveln Ridge är helt vattentät och är tillverkad av mjukt följsamt naturgummi runt hela foten och upp över vristen. Naturgummit är speciellt konstruerat för att bibehålla följsamhet även vid extrem kyla något som markant underlättar gång och användning vintertid.
Ridge har flera förstärkningszoner runt fotdelen, framfot, vrist och hälpartiet. De olika zonerna bidrar till ytterligare fixering och ytterligare stabilitet av foten vid normal belastning på ojämna underlag.
Vinterstövel Ridge Mid är en kortare modell av vinterstövel med nedskuret stövelskaft.
Ridge Mid har en total skafthög på 35 cm framtill och 32 cm baktill på grund av stövelskaftens snedskurna avslut som minskartrycket mot vaden. Konstruktionen är normalt endast tillgänglig i högkvalitativa vandrarkängor men numera även i Ridge.
Kickoffen är placerad över hälen ytterkant och är konstruerad för att underlätta avtagning av stöveln utan behov av handkraft.

Vinterstövel Ridge är en ytterst funktionell vinterstövel med maximala värmeisolerande egenskaper för extremt vinterklimat.

 

Modell: Ridge Mid (finns även i en hög modell Ridge High)

360 Fullskärm

Läs mer

Omdöme

Lämna ett omdöme

DAqKc
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Specifikationer

  • Finns i storlekarna: 37-47
  • Tjocklek: 12,5
  • Artikelnr: 605
  • Innermått. Storlek/mm: 37/220 38/230 39/238 40/249 41/261 42/270 43/275 44/287 45/294 46/304 47/312
  • Material: neopren, membran, fleece, naturgummi, EVA
  • Färg: svart
  • Rek. pris: 1395

360 Bild